Idrottens Kraft | Backup
1134
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-1134,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,transparent_content,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-17.0,qode-theme-bridge,hide_inital_sticky,disabled_footer_bottom,wpb-js-composer js-comp-ver-7.4,vc_responsive

Om oss

Idrottens Kraft är nätverket och mötesplatsen för alla som vill ta ansvar och bidra
till ett mer hållbart och klimatsmart Sverige med hjälp av idrotten.
 
Idrottens Kraft tar fram och sprider kunskap, lyfter fram goda initiativ
samt inspirerar fler att agera och verka för att öka idrottens samhällsnytta.
 
Enad kraft är ökad kraft!

Enad kraft är ökad kraft!

kunskap

Kunskap är utveckling.

Vi mäter idrottens samhällsnytta.

content

En historia som engagerar och berör kan inspirera fler att agera.

NÄTVERKET

Tillsammans är lite roligare!

Vilka är vi?

Vi som står bakom Idrottens Kraft har hundra års erfarenhet av media, kommunikation,

praktisk affärsutveckling och undersökningar.

 

Vi vill genom vårt engagemang och våra erfarenheter bidra och göra skillnad.

 

Vi brinner för ett hållbart, inkluderande och hälsosamt Sverige där idrotten kliver fram,

tar ett större ansvar och visar vägen.

CASE

Hand the Ball är ett projekt som skapar rörelseglädje utan prestationskrav hos barn och unga i Stockholms förorter med hjälp av en grön, mjuk streethandboll. Stockholms stad stöder projektet som är den sociala satsningen inom ramen för Euro 2020, EM i handboll för herrar på hemmaplan i januari 2020 med finalspel på Tele2 Arena 24-26 januari. Satsningen sker i samarbete med Svenska Handbollförbundet, Stockholms Handbollförbund och EM-organisationen. Idrottens Kraft producerar film för att beskriva projektet samt få media att skriva och rapportera om projektet.

Föreningen Svensk Elitfotboll samlar, administrerar och utvecklar de 32 föreningarna i Allsvenskan och Superettan. Ett allt större samhällsengagemang samlas under namnet Fotboll och samhället. Elitföreningarna i fotbollen gör stor samhällsnytta inom främst inkludering och hälsa, men också att få människor som idag står långt utanför arbetsmarknaden att äntligen få ett arbete. Idrottens Kraft fick i uppdrag att göra filmer om de 32 elitföreningarnas bästa CSR-projekt, i samarbete med konceptbyrån Dagny.

 

Gå in på länken nedan och klicka på ”Våra klubbar”. Klicka sedan på respektive logga för att se deras föreningsfilm.

https://www.fotbollochsamhallet.se/allsvenskan/

Fredagsfys är ett prioriterat projekt och koncept inom föreningen Hälsofrämjandet. Med rörelse och sockersmarta kostalternativ inspirerar hälsopedagogerna i Fredagsfys barn och ungdomar runt om i Sveriges skolor till en hållbar hälsa. Satsningen finansieras av Postkodstiftelsen fram till sommaren 2020. Det Idrottens Kraft gör är att producera film, ta fram färdiga artiklar samt få media att skriva och rapportera om Fredagsfys.

Djurgården fotboll och ishockey

Djurgården har en ambitiös, uppsökande verksamhet i Stockholms skolor för att sätta unga i rörelse och därmed minska stillasittandet. Föreningen gör det genom rastaktiviteter i form av fotboll och landhockey. Satsningen är en viktig del i föreningens värdegrund och hållbarhetsarbete. Idrottens Kraft har som uppdrag att producera filmer för att visualisera den rörelseglädje och gemenskap aktiviteterna skapar hos tusentals elever på skolor runtom i Stockholms län.

Kontakt

Är du nyfiken på att veta mer om Idrottens Kraft?

 Tveka inte att kontakta oss!

besök oss på

Idrottens Kraft

Kungsstensgatan 60

113 29 Stockholm

Mejla oss på
Gilla oss på